Brattkort- og topptaukortkurs for medlemmer 2021

Brattkort og topptaukort er et bevis for at du vet hvordan du sikrer klatrere, ved innendørs klatring. Topptaukort gir deg lov til å sikre klatrere på allerede etablerte topptau, mens brattkortet i tillegg lar deg sikre under klatring på led. (Brattkortet gjelder også som topptaukort.) Et av disse kortene er nødvendig for å klatre ved de fleste innendørs klatresentere i Norge.

Parallelt med voksenklatringa den 4. og 8. november, gjennomfører vi et brattkort/topptaukortkurs, for de av våre medlemmer som ønsker mulighet til å få disse bevisene. Kurset starter klokka 19 begge dager. På torsdagen avslutter vi med prøver. Instruktører er Erik Sanden, Ole Jacob Nordheim og Tom Daae.

All kunnskap du trenger for å gjennomføre prøven, vil gås igjennom på kurset, men det kan være greit å se igjennom NKF sin informasjonsside om brattkortprøven på forhånd.

Se også gjerne Klatreverkets glimrende brattkortvideo:

Selve kurset koster 200,- per person. Dette kan betales til klubben via Vipps #127940, eller kontant til instruktør. I tillegg koster det 200,- å registrere nytt brattkort hos NKF. Dette betales i forbindelse med søknaden, som leveres på brattkompetanse.no etter gjennomført og bestått brattkortprøve.

Vi ber om at de som ønsker å delta på kurset, gir beskjed om dette på forhånd, så vi vet hvor mange vi blir. Ta kontakt med en av instruktørene for påmelding. Vi satser som nevnt på at vi kjører kurset parallelt med aktiviteten på voksenklatringa.